Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Moa Gustafsson

KAIS Mora tappade inför säsongen ett gäng spelare med stjärnglans. Kvar fanns bland annat Moa Gustafsson. Hon svarade med att ha sin nästbästa säsong poängmässigt i grundserien. Hon har blivit en av lagets lagkaptener och KAIS Moras stora fixstjärna. Med ett hårt jobb på planen oavsett offensiv eller defensiv visar hon vägen. Gustafsson blev sexa i poängligan i grundserien. Nu är hon nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Jag har tagit större steg i år. Jag vill vara med och hjälpa laget över hela planen. Till denna säsong har vi som lag genomgått ett generationsskifte och jag tror att vi har överraskat många positivt. Det ställde krav på bland annat mig att ta mer ansvar både på och utanför planen vilket jag tycker att jag har axlat bra.

En säsong där Gustafsson kom sexa i poängligan i grundserien och har fortsatt att leverera när det gäller, i skrivande stund har hon en fjärde plats i slutspelets poängliga.

-Jag är nöjd med att jag hållit en hög jämn nivå under hela säsongen. Jag har fortsatt producerat framåt och kliver fram när det gäller.

Årets spelare är inget Gustafsson tänkt på under säsongen.

- Nej, man får göra det man ska på planen först. Sen om det kommer är andra saker som nomineringar till priser är det bara en bonus. Det är inget jag går och tänker på.

Gustafsson blev nominerad för första gången förra säsongen och är nu nominerad igen.

- Det hade varit helt sjukt att vinna. Det är jätteroligt att bara vara nominerad. Svårt att säga men det hade varit jättecoolt så klart.

Gustafsson ser stödet hon fått både på och vid sidan av planen som en stor del i sin framgång.

- Jag vill tacka hela laget och min femma, sen även Ulf Hallstensson och tränarstaben som ger mig förtroende. Även familjen och supportrarna som stöttar och hejar på en under hela säsongen.

Fakta:
Position: Forward
Poäng grundserien: 48 (35+13)
Nuvarande förening: KAIS Mora IF
Moderförening: IBF Leksand
Tidigare nominering: 2019/20

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-12, kl 09:00