Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Moa Gustafsson

Poängsprutan Moa Gustafsson bytte generationsväxlande Kais Mora IF till ett hårdsatsande IBF Falun. Då visade lagkapten Moa Gustafsson återigen hur stor och positiv påverkan hon kan ha på ett lag – och hur mycket poäng hon kan bidra med.

– Nej, men gud är jag? Du skojar nu va? Gud vad kul, säger Moa Gustafsson direkt när hon veta att hon är nominerad till Årets spelare.
– Det är en överraskning. Det är svårt att byta lag och komma in i nya rutiner, men jag är trots det nöjd med säsongen och ser tillbaka på mycket bra som gjorts. Men att bli nominerad var jag inte beredd på. 
 
Moa Gustafsson bytte Mora till Falun efter sex år den röda tröjan och blev därmed det stora affischnamnet för den rosaklädda satsningen i sin nya klubb. En roll hon känner sig mer och mer bekväm att axla.
 
– Man vänjer sig vid att ha den där pressen och bära det ansvaret som jag ska. Det sätter krav och gör att man inte kan slappna av. Det är klart jag är viktig i det här laget. Jag har rutin från slutspel, jag är kapten och jag har producerat framåt.
 
Men även om IBF Faluns nummer 34 är nöjd med SSL-säsongen är det landslagsåret som etsar sig fast i minnet.  
– VM, ja… Det var riktigt häftigt. Det är nästan svårt att prata om det nu också för det är så mäktigt. Att få spela med alla de spelarna som är med i det laget är lika roligt det.
– Det är så otroligt coolt att spela ett hemma-VM. Det var ett mål man haft framför sig och att vi vann guldet var bara så himla grymt. 
Du är nominerad till Årets spelare för tredje gången, vad betyder det för dig? 
– Det betyder jättemycket och årets säsong är ännu mer speciellt. Jag ser det här året som en hyllning och tillägnar det till min mamma. Det har varit ett jobbigt år då hon har haft det tufft och blivit sjuk, berättar Moa Gustafsson och fortsätter:
 
– Hon har varit med hela säsongen och ändå kunnat få uppleva VM på hemmaplan och hela det här första året i Falun. Jag har spelat lite mer för mamma och det har känts extra bra att det gått så här bra då. Allt vi kämpar för tillsammans blir mer värt. Skulle jag vinna Årets spelar nu skulle det bara vara en bonus, det är stort nog att bli nominerad som en av årets fem bästa spelare. 

Fakta:
Position: Forward
Poäng grundserien: 53 (28+25)
Nuvarande förening: IBF Falun
Moderförening: IBF Leksand
Tidigare nominering: 2019/20, 2020/21

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Tidigare nomineringar Årets spelare dam 2021/2022:
Kandidat 1: Wilma Johansson
Kandidat 2: Emelie Wibron

Se tidigare års vinnare här. 

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-13, kl 13:56