Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Kim Nilsson

Kim Nilssons säsong är en av hans bästa, han kom tvåa i poängligan och har lett sitt lag i jakten mot SM-finalen. Med sitt offensiva duellspel är Nilsson unik. Hans förmåga att utmana sin motståndare i fart samtidigt som han lyckas vara ett hot emot målet är exceptionell i innebandyvärlden. Lägg därtill ett avslut av absolut högsta världsklass som gör honom till en matchvinnare för såväl landslag som klubblag. Kim Nilsson blev utsedd till Världens bästa herrspelare 2020. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy. 

- Det speglar väl lite hur det har gått för oss i Kalmarsund. Vi tog en andraplats i serien, gjort det väldigt bra och varit väldigt starka i år.  Sen har jag också levererat och legat i toppen på poängligan. Det har varit mycket medgång så klart hela säsongen.  

En säsong utan sjukdom har varit en bidragande faktor till Nilssons framgång. 

- Jag är mest nöjd med att jag hållit mig frisk och kunnat vara med på alla matcher i grundserien. Jag har kunnat spela mitt spel och det spel jag vill att folk ska se mig spela. Det har varit väldigt skönt.
 
FBC Kalmarsund är Kim Nilssons moderklubb (Kalmarsund är en ihopslagning av Nilssons moderförening Färjestadens IBK och CL98). Han har varit med och tagit upp laget till SSL, de placerade sig topp fyra sin andra säsong i SSL (2019/20) och nu spelar man semifinal mot Falun. 

- Det är jättehäftigt. Redan förra säsongen tog vi en toppfyra-placering och var redo för slutspel. Sen som alla vet blev det ju ingenting i och med Corona. Nu har vi klarat kvartsfinalen, men ligger dessvärre under i semifinalserien.

Nilsson blev tidigare i år utsedd till Världens bästa spelare 2020. 

- Det har väl varit lite snack i media. Jag har fått mycket beröm i år för det man har presterat hittills. Nu är det bara att fortsätta. 

Trots många år på hög nivå skulle priset som Årets spelare innebära Nilssons första. 

- Det skulle vara jättehäftigt på alla sätt och vis. Jag vet att jag kanske göra mina sista säsonger på elitnivå Det vore väldigt kul och skulle betyda mycket för mig.

Nilsson ser sin femma som en stor del i sin egen framgång. 

- Jag skulle kunna nämna hur många som helst. Men om man kollar på dem som jag har i min omgivning, runtomkring mig, så skulle jag vilja nämna hela min formation; Simon Nilsson, Kevin Björkström, Tim Nyander och Marcus Johansson. De har också gjort en fantastisk säsong, och många där till så klart. Men om jag ska nämna några så är det dem. 

Just nu ligger Nilssons Kalmarsund under med 3-0 i matcher mot Falun i semifinalserien.
 
- Det skulle vara jättefint att få avsluta den här säsongen på bästa sätt. Vi har en tuff uppgift framför oss nu. Vi får ta en match i taget så får vi se hur långt vi kommer i år helt enkelt 

Fakta: 
Position: Forward  
Poäng grundserien: 63 (38+25) 
Nuvarande förening: FBC Kalmarsund  
Moderförening: FBC Kalmarsund (Färjestaden BK)
Tidigare nominering: 2010/11, 2019/20   

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.  

Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv. 

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.   

Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.  

Se tidigare års vinnare.  

  

 

 

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-14, kl 09:00