Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 3: Emelie Wibron

Med en ständig jakt på att bli bättre har IKSU:s Emelie Wibron återigen varit tongivande i Svenska Superligan den här säsongen. Nu är hon nominerad till Årets spelare.

27-åriga Emelie Wibron snittade 2,84 poäng per match i grundserien den här säsongen. Forwarden har dominerat flera matchbilder och varit en bidragande orsak till att hennes IKSU gick obesegrat från december 2017 till den första semifinalen i årets SM-slutspel.

- Jag tycker att jag har varit bra under hela säsongen. Jag har inte haft några dippar och har hållit en jämn och hög nivå. Det har gått väldigt bra i IKSU och jag har varit med och bidragit till det, säger hon.

Wibron har varit nominerad till Årets spelare flera gånger förut, vilket är ett bevis på att hon är en toppspelare av rang som levererar varje säsong. Själv tycker hon att hon alltid blir bättre – och den här säsongen blev något extra.

- Jag tränar alltid hårt och blir bättre i alla delar i spelet. Jag bli bättre och bättre för varje år. Och nu tycker jag att jag är bättre än någonsin tidigare. Jag vill att så mycket som möjligt ska stämma hela tiden. Vi ska ha mycket boll i min femma och skapa mycket framåt och hålla tätt bakåt. Men alla delar fungerar inte fläckfritt hela tiden. Då försöker jag finjustera det jag kan utveckla mest.

Fakta, Emelie Wibron
Klubb: IKSU
SSL-poäng 2018/19: 71 (33+38)

Motivering: IKSU:s nya lagkapten för säsongen driver sitt lag med pondus, energi, hårt jobb och även med hjärta och hjärna. Hon är ett föredöme som tar ansvar i både klubb- och landslaget både på och utanför planen. Tvåvägsspelaren Wibron har spelat på en hög nivå match efter match den här säsongen och levererat både mål och assister i mängder. En spelare som är ambitiös i sitt idrottande och hela tiden vill bli ännu bättre.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Hittills är Anna Wijk och Cornelia Fjellstedt presenterade på damsidan.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55