Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: Tobias Gustafsson

Med hjärta och driv visar Storvreta IBKs Tobias Gustafsson vägen på planen för både klubblag och landslag. Den hårdskjutande backen var även den som gjorde det matchavgörande målet under VM-finalen i Helsingfors 2021 – och nu är Tobias Gustafsson en av fem spelare nominerade till priset som Årets spelare. 

– Vad roligt. Det är ett av de finaste priser som går att få individuellt, så att vara en av kandidaterna till det känns skithäftigt, säger Tobias Gustafsson när han får beskedet om sin nominering. 

För Tobias Gustafsson så är det här inte den första gången som han nomineras till priset som Årets spelare. Landslagsbacken har tidigare både varit nominerad – och även vunnit priset säsongen 2017/18. Att han nu är nominerad igen menar Gustafsson själv är en kvittens på den höga nivån som han håller. 

– Det är ett kvitto på att det inte bara var en engångsföreteelse och att jag har lyckats hålla en hög nivå under flera år. Det finns många extremt duktiga innebandyspelare i SSL och att vara en av de fem som nu är nominerade är ett häftigt sätt att veta att jag håller en hög nivå. 

Från sin backplats har Tobias Gustafsson visat vägen för både klubblag och landslag under årets säsong. När VM i Helsingfors avgjordes så var Gustafsson den som prickade in det matchavgörande målet efter en häftig soloprestation. Gustafsson kom även med i turneringens All-Star Team.

– Landslagssäsongen är svår att toppa med utfallet att vi vann VM-guld. Det kändes som att laget maxpresterade när det väl gällde och det går inte att klaga på den insatsen överhuvudtaget, säger Tobias Gustafsson och fortsätter:

– Sen i serien så har det pendlat lite som det brukar göra när det är en lång säsong. Vissa stunder har det känts väldigt bra och andra stunder har det gått lite tyngre. Men sett över hela säsongen så är jag helt okej nöjd med vad jag har presterat. 

Vad skulle det betyda för dig om du vann priset som Årets spelare?

– Väldigt mycket. Det är ett väldigt stort pris inom Svensk Innebandy och på det personliga planet så är det klart att man växer ännu mer om man får en sån här utmärkelse. Så det skulle vara väldigt häftigt, säger Tobias Gustafsson. 

Fakta:
Position: Back 
Poäng grundserien: 26 (14+12)
Nuvarande förening: Storvreta IBK
Moderförening: Hölö-Mörkö IF
Tidigare nominering: Vann priset 2017/18, nominerad 2019/20

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.  
Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.  

Övriga nomineringar till Årets spelare herr 2021/2022:
Kandidat 1: Jonathan Edling


Se tidigare års vinnare här.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-04-13, kl 13:56