Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: Måns Parsjö-Tegnér

Den ständiga jakten på att utvecklas och läsa sina motståndare har tagit IBK Dalens Måns Parsjö-Tegnér till ytterligare nivåer. Nu är han nominerad till Årets spelare.
- Jag försöker alltid att vara väldigt noggrann, säger han.

Dalens Måns Parsjö-Tegnér har de senaste säsongerna vuxit till en världsmålvakt. Han är en trygghet defensivt i sitt klubblag och fick göra VM-debut i december. Vad som ligger bakom utvecklingen? Noggrannheten.
- Jag försöker analysera mig själv väldigt mycket, och även mina motståndare. Vad de gör bra, vad de gör dåligt, vad jag gör dåligt och vad jag kan göra för att undvika det. Det kan lätt bli att man åker och tränar slentrianmässigt, men inte tänker på detaljerna. Nu försöker jag vara väldigt noggrann och vet vad jag försöker bli bättre på, säger han.

Parsjö-Tegnérs utveckling tog fart rejält när han lämnade Falun för Dalen för några säsonger sedan. I Falun var målvakten Johan Rehn ohotad etta och Parsjö-Tegnér behövde få mer speltid. I Dalen har han fått ytterligare möjligheter att utvecklas och formas till det han vill bli.

- Jag har alltid haft ett väldigt stort driv och vill tävla med medspelare och motståndare. Jag har fått bra träff hela säsongen.

Är det här din bästa säsong hittills i karriären?
- Det tycker jag. Mitt andra år i Dalen släppte jag in extremt lite mål, men vi spelade också annorlunda innebandy då med ett lägre spel. Nu spelar vi på ett annat sätt och jag behärskar det på ett helt annat sätt än vad jag gjorde tidigare.

Parsjö-Tegnér fick även den här säsongen göra VM-debut. I VM i Prag blev han hjälte i semifinalen mot Schweiz, där han hjälpte Sverige till seger efter straffar.

- Det var en jättecool upplevelse att få representera Sverige på den största scenen. Det var en höjdpunkt att det inte bara blev ”se och lära” utan att jag var med när det avgjordes i semifinalen också. Det var surrealistiskt när jag hoppade in, men så klart en jättehäftig upplevelse.

Fakta, Måns Parsjö-Tegnér
Klubb: IBK Dalen
Räddningar: 481
Insläppta mål: 109
Räddningsprocent: 81,53

Motivering: Dalens ledande stjärna är en stark och trygg sista utpost i sitt lag. Både i klubblaget och landslaget har han visat klass under säsongen, där han driver sina medspelare från positionen längst bak. Han har tagit stora kliv både som målvakt och ledare.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Hittills är Robin Nilsberth nominerad på herrsidan.

Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55