Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: IKSU:s Cornelia Fjellstedt

Hon är allroundspelaren som spelar där det behövs och alltid levererar på topp. Nu är IKSU:s Cornelia Fjellstedt nominerad till Årets spelare.
- Jag har fått mer och mer vinnarskalle ju äldre jag har blivit, säger hon.

Cornelia Fjellstedt var en stor del i att hennes IKSU gick obesegrat i grundserien den här säsongen. Fjellstedt är en av de främsta motorerna i laget och pushar alltid sina lagkamrater framåt.

- Jag har fått mer och mer vinnarskalle ju äldre jag har blivit. Jag älskar att vinna och hatar att förlora.
Jag brinner lika mycket för matcher på träningar som de faktiska seriematcherna. Jag har ett otroligt driv som finns både i IKSU och landslaget, säger hon.

Fjellstedt menar själv att hon inte har kommit upp i sin högstanivå alla matcher den här säsongen. Men trots det vet hon att hon blir bättre och bättre för varje år. Hon har en hög lägstanivå som gör henne viktig i laget.

- Jag tycker att jag hela tiden tar kliv i fysiken. Jag orkar vara mer aggressiv och känner mig starkare.

Något hon framhåller mycket är drivet i IKSU. Hur ingen vill förlora ens på träning och glädjen i laget som stärker individerna.

- Vi motiverar varandra hela tiden. Det är en bra mix av många erfarna som går i bräschen, och nya spelare som springer åttor kring försvararna. Det finns både erfarenhet och hunger som blandas till en fin soppa.

Fakta, Cornelia Fjellstedt
Klubb: IKSU
SSL-poäng 2018/19: 34 (7+24)

Motivering: Med en väldigt hög högstanivå lyckas Fjellstedt med omöjliga passningar och ett imponerande spel i match efter match. Hon driver IKSU:s spel från bakplan med en fantastisk blick för spelet, precisa passningar och ett vasst skott som gör att hon är ett ständigt hot offensivt.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Hittills är Anna Wijk nominerad på damsidan.


Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55