Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: Emil Johansson

53 poäng i grundserien som back, vilket ledde till en sjunde plats totalt i poängligan.
9 säsonger för Falun, där han är lagkapten. Vilket han även har varit i landslaget. Johansson har en enorm spelkompetens, spelförståelse och spelar alltid med ögonen lyfta från bollen vilket gör honom till ett konstant hot. Hans briljans med boll i hög hastighet gör honom unik i innebandyvärlden. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Jag har hållit en jämn nivå och poängmässigt har det varit en bra säsong. Personligen är jag inte riktigt nöjd med spelet under hela säsongen. Jag tycker att det har varit en svår säsong med tanke på vad som har varit med Corona och spel utan publik och så. Men jag har ändå haft en hög lägsta nivå, en ganska jämn nivå över hela säsongen.

Efter flera år på högsta nivå så vet Johansson vad han kan och är trygg i sitt spel.

- Det har varit en bra säsong poängmässigt och att jag inte haft så många dippar under säsongen utan att jag har legat på en stabil och hög nivå. Att jag har gjort det år efter år är jag nöjd med säger Johansson och fortsätter:

- Jag har jobbat mig fram till att få förtroendet att spela när det ska avgöras. Ska man få spela i de lägena så gäller det att spela bra innebandy. När man väl är där så gäller det att våga spela ut och ta de lägena och det gör jag ju också.

Johansson har tillsammans med spelare som Karolina Widar, Emelie Lindström, Anna Wijk och Alexander Galante Carlström fått två raka utmärkelser.

- Årets spelare är inget jag har tänkt på. Men jag vet att om jag levererar på min nivå så kommer jag vara med i snacket om individuella priser. Jag har en trygghet i min prestation och vet att jag är en duktig innebandyspelare. Så fokus är att leverera en bra innebandy och gör jag det så vet jag att jag är med i de snacket om Årets spelare och andra utmärkelser.

Om Johansson skulle få utmärkelsen Årets spelare för tredje året i rad skulle han bli unik.

- Det skulle vara stort. Jag vet inte om någon har gjort det tidigare? Det finns så otroligt mycket bra spelare. Det är få förunnat att vinna två gånger och få förunnat att vinna två gånger så det skulle vara väldigt stort personligen så.

I skrivande stund är Falun mitt uppe i semifinalspelet mot Kalmarsund, en period där Johansson inte är hemma så mycket.

- Jag vill lyfta min familj, min sambo som tar slitet med barnen när jag är borta och drar ett stort lass hemma. Sen är det så klart man vill tacka medspelare och tränare och då tänker jag väl först och främst på Brottman som jag har haft väldigt många säsonger med. Han har betytt väldigt mycket för mig personligen.

Johansson avslutar samtalet med en hälsning till innebandypubliken.

- Jag saknar all innebandypublik. Inte bara vår egen, även bortapubliken som inte gillar en så himla mycket så saknar jag.

Fakta:
Position: Back
Poäng grundserien: 53 (21+32)
Nuvarande förening: IBF Falun
Moderförening: Moderförening: Ersboda SK
Tidigare nominering: 2019/20 (vinst), 2018/19 (vinst), 2016/17

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-11, kl 09:00