Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: Ellen Bäckstedt

Trots sin unga ålder har Ellen Bäckstedt gjort ett ordentligt avtryck i SSL. Hon är en duellspelare som är stark med boll, finurlig på de små ytorna, snabb i tanken och ett ständigt hot mot mål. En spetsspelare som har tagit ytterligare steg i år och har hjälpt sitt Endre i avgörande matcher såväl under säsongen som i slutspelet. Under sin nu tredje säsong i SSL kom hon trea i totala poängligan, och slog personligt poäng- och assistrekord, i skrivande stund leder hon poängligan i slutspelet. Nu är Bäckstedt nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

Det är minst sagt en chockad Bäckstedt som nås av informationen om nomineringen.

- Oj, vad sjukt! Det var verkligen ingenting jag hade förväntat mig. Jag har varit ganska bra under hela säsongen. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket, eftersom det är min tredje säsong och jag har tagit steg hela tiden. Jag har fått mycket förtroende från tränarna och laget att jag ska göra min grej.


Bäckstedt har sett en stor utveckling under säsongen.

- Det är min utveckling i det defensiva spelet, backcheck och att kunna jobba över hela banan. Samt min utveckling i variationsspelet, att jag kan avväga om jag ska skjuta, passa eller hålla i bilen.


En tredjeplats i poängligan gör Bäckstedt till den bästa svenska spelaren efter systrarna Kauppi.

- Det känns så klart väldigt bra. Jag har alltid gillat att göra poäng och vill bidra till laget på det sättet. Att jag kan fortsätta göra det och utvecklas där känns väldigt bra.

Att vinna Årets spelare har varit en dröm för Bäckstedt.

- Det här kommer som en chock. Jag är ju väldigt ung fortfarande och jag har väl tänkt på att de är de som är riktigt bra som blir nominerade. Jag har ju inte tänkt att jag ska bli det samtidigt som jag har velat det sen jag var ung. Men det är absolut inget jag har tänkt att jag ska bli nu. Det är stort.

Tanken på vinst är svår att greppa för Bäckstedt.

- Ja gud, det vet jag inte. Nu känns det väldigt stort att bara bli nominerad. Så att vinna hade ju varit på en helt ny nivå. Men samtidigt så är det väldigt bra spelare man konkurrerar med. Jag är väldigt glad bara för att ha blivit nominerad.

Det är en säsong som har gått bra tack vare stöttning och förtroende från tränarna.

- Det är alla som har funnits runt mig och trott på mig och stöttat mig. Familjen, laget och tränarna som har gett mig förtroende och vet vad jag kan och vill att jag ska visa det.

Fakta:
Position: Forward
Poäng grundserien: 59 (26+33)
Nuvarande förening: Endre IF
Moderförening: FBC Kalmarsund
Tidigare nominering: -

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan. 
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.  

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media. 

Se tidigare års vinnare.
 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-10, kl 09:00