Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 1: Wilma Johansson

En spelare som tidigt spåddes en lysande framtid med sin tekniska skicklighet och en stor spelförståelse. Nu har stortalangen Wilma Johansson blivit storstjärna och levererat under de mest avgörande momenten – både i klubblaget Västerås Rönnby IBK och i landslaget. Norrbottningen har i år tagit nästa steg i utvecklingen och är första spelare ut att nomineras till Årets spelare.

– Ja, vad säger man. Först av allt är det ju otroligt roligt att bli nominerad, det är ju ingenting man räknar med att vara, säger Wilma Johansson när hon delges att hon är en av fem nominerade till utmärkelsen.

– Det är stort för mig att bli nominerad för första gången och förhoppningsvis är det inte sista gången.

21 åringen står för sin bästa SSL-säsong rent poängmässigt under sitt fjärde år i högstaligan och känner själv att det skett en utveckling efter bytet till Västerås. 

– Flytten till Rönnby har gjort mycket. Från träning till match har det blivit bättre och jag har drivit på och haft en stor påverkan. Det jag har utvecklat har varit typ allt. Allt med boll och allt utan boll har bara blivit bättre och jag har hittat rätt i vad jag gjort och vågat fortsätta göra det jag kan under hela matcherna, säger Wilma Johansson och fortsätter

– Jag är jättenöjd med säsongen så här långt på det personliga planet. Det är den bästa säsongen jag har gjort hittills.

Den högerfattade forwarden var också en stor del i att landslaget bärgade VM-guldet på hemmaplan i Uppsala i december 2021. Totalt stod Wilma Johanssons handleder för 19 poäng (9+10) på sex matcher och hon kom även med i turneringens All Star-team. 

– VM-året blev som ett litet genombrott för mig på landslagsnivå. Jag hade inte varit med så mycket innan så det var skitkul att det gick så bra som det gjorde för mig, för hela min femma där och givetvis hela laget, säger norrbottningen som också verkar trivas i de stora matcherna. 

– Det har blivit mer att jag har lite press på mig nu och jag känner att jag trivs med det. Jag trivdes med det redan när jag var yngre och jag tycker att det ska vara så för min del. Det känns som man gjort sig ett namn och andra som ser en.

Vad skulle det betyda för dig om du vann Årets spelare?

– Skulle jag vinna Årets spelare vore det såklart enormt stort, även om jag kanske inte tror jag gör det i år. Det finns några andra som jag tycker varit ännu bättre, säger 21-åringen som just nu har fullt fokus på SM-slutspelet.

– Just nu ska jag och vi bara fortsätta med att vinna. Jag vill fortsätta vinna VM-guld och jag vill vinna SM-guld.  

Fakta:
Position: Forward  
Poäng grundserien: 57 (31+26)
Nuvarande förening: Västerås Rönnby IBK
Moderförening: IBK Luleå
Tidigare nominering: -

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.  
Vilka som blir Årets spelare presenteras under SM-finalen den 23 april.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.  

Se tidigare års vinnare här.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-13, kl 13:57