Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 1: Robin Nilsberth

Backgiganten från Storvreta IBK, Robin Nilsberth, har utvecklats till en ännu bättre spelare den här säsongen. Nu är han nominerad till Årets spelare.
- Det kan bli ännu bättre framöver, säger han.

Efter en stark försäsong skadade sig Robin Nilsberth och missade delar av säsongsinledningen i Svenska Superligan. Men lagom till VM i december lyckades han komma tillbaka och toppa formen.

- Jag har hållit en hög nivå hela säsongen, förutom i början när jag var skadad. Jag har fått spela med bra spelare och har sedan VM och framåt varit skadefri, säger han.

I VM i Prag var Nilsberth en av de absolut bästa svenska spelarna och blev även uttagen i VM:s Allstar team. I SSL han har producerat framåt och varit stark bakåt. Det är något han tackar den nya tränaren Andreas Harnesk för.

- Han har hjälpt till och kommit med tips och trix i olika situationer. På vilket sätt man tar med sig bollen och vilka ytor man ska röra sig på. Jag tror att man måste vara nyfiken och ta till sig de möjligheter som finns. Både offensivt och defensivt har Andreas kommit med idéer hur jag personligen kan bli mycket bättre. Nyckeln är att inte ha någon prestige, om man alltid har spelat på ett speciellt sätt, utan att ha en vilja vinna och vara nyfiken.

Nilsberth har fått mycket förtroende både i klubb- och landslaget den här säsongen. Men han känner samtidigt att han fortfarande, som 30-åring, kan bli bättre.

- Det går fortsatt uppåt och kan bli ännu bättre framöver.

Fakta, Robin Nilsberth
Klubb: Storvreta IBK
SSL-poäng 2018/19: 44 (22+22)

Motivering: Tvåvägsbacken är en lirare av allra högsta grad. Han har producerat framåt och samtidigt varit stark defensivt. Uttagningen till VM:s Allstar team var given för landslagsbacken.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55