Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 1: Martin Östholm

Vinst i poängligan, personligt poäng- och assistrekord i SSL:s grundserie, placerad på en femtonde plats över totala poäng i SSL genom alla tider, där han gjort 510 poäng. Pixbo Wallenstams trotjänare Martin Östholm har efter två säsonger som center utvecklats och tagit ytterligare steg i sin offensiv. Totalt har han spelat 14 säsonger för Pixbo och för någon vecka sen skrev han på för ytterligare två år. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.

- Vi som lag har gått lite i vågor, lite upp och ner och jag har trots det individuellt gjort en ganska bra säsong. Framför allt poängmässigt. Många kollar ju och ser poängligan, och att jag kom högst upp där, och de är väl så klart en bidragande faktor. Sen tycker jag att jag har gjort en bra säsong. Framför allt så har min offensiv blivit ännu bättre än tidigare nu när jag spelat center. Det har varit en faktor som har gjort att jag har utvecklats och blivit bättre trots att jag är äldre.

En skadefri säsong som center har varit nycklar till framgången.

- Jag har dragits med en del skador tidigare och nu har jag fått vara skadefri hela året och kunnat ha en bra försäsong i kroppen. Får jag vara frisk och fräsch i kroppen så känner jag att jag är en av de bästa spelarna i Sverige. Sen har jag fått en extra hunger av att spela center också, vilket är en stor bidragande faktor till att det har gått bra för mig säger Östholm och fortsätter:

- Jag är mest nöjd med min jämnhet i spelet. Det är svårt att göra en bedömning av det när vi som lag inte gör en toppsäsong, vi har lite djupa dalar stundtals, men om man bortser från det och ser till min egen insats så tycker jag att har varit jämn under säsongen. Jag har varit ganska bra hela året och det är väl en sak som man som individ får ta med sig i det hela.

Utöver att vara spelare har Östholm varit assisterande tränare och bollplank till ledarstaben. Något som öppnat upp för nya insikter.

- Man får ett annat tankesätt och en annan förståelse på vissa delar när man är involverad även i ledarstaben. Sen har jag ju mest funnits där som ett bollplank och stöttat upp vid behov när staben har velat det. Det är klart att man får en annan insikt och förståelse för vissa beslut och taktiska förändringar som man tidigare inte fått när man enbart har varit spelare.

Trots en lyckad säsong har inte priset Årets Spelare funnits i Östholms tankar.

- Nej, jag tänker väldigt lite på individuella mål och priser. Det är alltid full fokus på laget och vår prestation och inte speciellt mycket på min prestation i de här frågorna. Det handlar om att laget ska vinna, sen vem som gör mål och vem som är bättre eller sämre har mindre betydelse om jag ska va helt ärlig.

Östholm har tidigare varit nominerad två gånger till Årets spelare. Blir det tredje gången gillt?

- Det vore kul så klart. Det är ett fint kvitto på att man har gjort något väldigt bra. För min del så känns det som ett kvitto för att man fortfarande håller på den här nivån trots att jag börjar bli lite äldre och det hade ju varit väldigt kul. På en helt ny position, som jag egentligen bara spelat på i två säsonger så det hade varit otroligt roligt om man hade fått ett sånt här pris så klart.

Östholm och hans Pixbo missade slutspel med minsta möjliga marginal. Laget och tränarna är de han vill tacka för sin prestation under säsongen.

- Det har ju så klart med laget att göra och även tränarna så klart. De är bidragande till att man gör bra ifrån sig på plan. Så laget och de runt omkring laget ska ha ett extra tack.

Fakta:

Position: Center
Poäng grundserien: 64 (30+34)
Nuvarande förening: Pixbo Wallenstam IBK
Moderförening: Moderförening: Granlo BK
Tidigare nominering: 2012/13, 2015/16

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-09, kl 11:30