Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets domarpar nominerade för säsongen 2021/2022

Tre domarpar i damernas SSL och tre domarpar i herrarnas SSL är nominerade till Årets domare. Vinnarna presenteras på SM-finaldagen lördag på innebandy.se men motiveringarna för årets sex domarpar i SSL, säsongen 2021/2022, lyder enligt följande:

SSL Dam

Jörgen Andersson/Olle Eliasson 
Jörgen och Olle har under säsongen levererat stabila insatser och visat upp mycket bra prestationer på högsta nivå. Genom vägledande kommunikation och proaktivitet samt en god blick för spelet har de skapat flyt och en fin atmosfär i hallarna. Paret representerade Sverige på Dam-VM i Uppsala och efter bra prestationer belönades de med semifinalen mellan Tjeckien och Finland.

Ludwig Broadhall/Robert Nordin 
Ludwig och Robert har en professionell inställning och har en god förmåga att få lagen med sig och få acceptans för sitt ledarskap. De höll en hög och jämn nivå under grundserien och i slutspelet radade de upp mycket fina prestationer och tog ett par steg till.  

Daniel Larsson/Amir Zilic 
Daniel och Amir gör sin andra säsong i SSL och gör slutspelsdebut denna säsong.  Paret har under säsongen visat upp ett stort engagemang, ödmjukhet och en stark vilja att utvecklas i sitt uppdrag. Under slutspelet tog de ytterligare steg och var bland de domare som fick fortsätta döma långt in i semifinalerna.  

SSL Herr

Thomas Andersson/Rickard Wissman 
Ännu en säsong har gått och ännu en gång är Thomas och Rickard nominerade till årets domarpar. Thomas och Rickard är ett föredöme när det kommer till förberedelser, genomförande och uppföljning, oavsett om det avser en säsong eller ett enskilt uppdrag. Paret jobbar hårt med en tydlig närhet till spelet och ger sig själva förutsättningar att fatta så bra beslut som möjligt i varje situation. Paret var även det ena av två representanter under Herr-VM i Finland. Efter en stark turnering fick de äran att döma semifinalen mellan Finland och Tjeckien inför ett fullsatt Hartwall Arena. 

Daniel Böcker/Andreas Lybacken 
Daniel och Andreas kniper sin andra nominering i följd och fortsätter att ta tydliga utvecklingssteg för att etablera sig i toppen av domargruppen i SSL herr. Bedömningssäkerhet och ett tydligt ledarskap är några saker som paret står för och det finns tydliga ramar när paret dömer matcher i världens bästa liga. Paret fanns med långt fram i semifinalspelet och har samlat på sig ytterligare rutin och erfarenhet inför sin fortsatta karriär.  

Glenn Boström/Håkan Söderman 
Efter att ha missat nominering till årets domarpar föregående säsong knöt Glenn och Håkan näven för att visa att de fortfarande tillhör den absoluta toppen av domare, både nationellt och internationellt. Har under innevarande säsong hittat tillbaka till det som är deras främsta adelsmärke; att skapa flyt och bra rytm i matcherna genom en god kommunikation och känsla för spelet. Var ett av två par som representerade Sverige under Herr-VM i Finland där deras fina insatser under turneringen föranledde dem äran att döma bronsmatchen mellan Tjeckien och Schweiz.  

Se tidigare års vinnare av Årets domare här

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-21, kl 15:00