Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets domare 2021/22 utsedda på herrsidan

Nu har Årets domare på herrsidan blivit utsedda. Individuellt har de blivit tilldelade priset flertalet gånger och nu en tredje gång som par. Årets domare säsongen 2021/22 är Glenn Boström och Håkan Söderman. 

Motiveringen lyder:
Efter att ha missat nominering till årets domarpar föregående säsong knöt Glenn och Håkan näven för att visa att de fortfarande tillhör den absoluta toppen av domare, både nationellt och internationellt. Har under innevarande säsong hittat tillbaka till det som är deras främsta adelsmärke; att skapa flyt och bra rytm i matcherna genom en god kommunikation och känsla för spelet. Var ett av två par som representerade Sverige under Herr-VM i Finland där deras fina insatser under turneringen föranledde dem äran att döma bronsmatchen mellan Tjeckien och Schweiz.

Hur känns det att åter igen utses till Årets domare?
– Det är lika roligt varje gång, eller nästan så att det blir härligare för varje år. Det känns extra bra att vi är tillbaka och vi är nöjda med att vi hållit en bra nivå genom hela slutspelet. Jag vill också lyfta konkurrensen. Den här säsongen har alla domare presterat riktigt bra och det gör det ännu roligare att man kniper den här utmärkelsen.
– Att döma är det jag brinner för och bland det roligaste jag vet. Sen strävar vi efter att vara bra förebilder med tanke på att man får det här priset. Domare behöver också förebilder, så kanske sitter det några unga hemma och kollar på hur man agerar på planen.

Hur har det varit att döma den här säsongen?
– Pandemin har gjort att det varit en tuff period den här säsongen med mycket matcher, men vi gillar det så det gjorde inte så mycket. Men jag tycker att det är så roligt att vi har lyckats komma tillbaka till publiken och allt runtomkring. Slutspelet har varit magiskt tack vare alla föreningar, vilket gör det ännu roligare att döma. Det har varit otroligt att åka ut till alla arenor och uppleva stödet på läktarna.

Håkan, i och med finalen på lördag slår du rekord i flest dömda finaler sen det blev final i en match, hur känns det?
– Rekord som rekord, jag blir lika lycklig varje gång jag når en milstolpe och också när jag får ta en final. Jag njuter av det. Det är något att ta med sig när man slutar och kan se tillbaka på alla stora matcher man dömt. Många speciella matcher har det blivit genom åren, både nationellt och internationellt. Det är jag verkligen stolt och glad över. 

Vad vill ni säga för uppmanande ord till unga/nya domare där ute?
– Domare där ute gör ett fantastiskt jobb på alla nivåer, det ser vi verkligen när vi är ute och jobbar. Det gäller att se framåt, jobba vidare och hoppas att vi slipper mer coronatider.

Tidigare utmärkelser:
2018/19
2015/16

Övriga nominerade domarpar i damernas SSL:
Thomas Andersson/Rickard Wissman
Daniel Böcker/Andreas Lybacken

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-23, kl 11:20