Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets domare 2021/22 utsedda på damsidan

Ludwig Broadhall och Robert Nordin får utmärkelsen årets domare i SSL dam säsongen 2021/22.
– Det känns helt fantastiskt, säger duon som även dömer SM-finalen 2022.

Motiveringen lyder:
Ludwig och Robert har en professionell inställning och har en god förmåga att få lagen med sig och få acceptans för sitt ledarskap. De höll en hög och jämn nivå under grundserien och i slutspelet radade de upp mycket fina prestationer och tog ett par steg till.  

Grattis. För andra gången utses ni till Årets domare. Hur känns det?
– Det känns helt fantastiskt. Att ens bli nominerad är stort i sig och att sedan vinna är den finaste bekräftelsen man kan få som domare.

Hur har det varit att döma denna säsong? Delar av den var under en pandemi med restriktioner och senare utan. Hur påverkar det er som domare?
– Det är klart att vi märker en skillnad, det ger en adrenalinkick att döma inför publik. Det är samma för domare som för spelare att höra publikens jubel ger en extra kick och alla triggar till. Men uppdraget i sig ändras ju inte om det är publik eller inte, så det har varit oförändrat under pandemin. Men klart är att det är väldigt mycket roligare att döma med publik på läktarna.

Är det någonting ni känner att ni har gjort annorlunda denna säsong mot tidigare?
– Egentligen inte. Vi känner att vi haft en uppåtgående kurva i vår utveckling. Vi har fått större erfarenhet och utvecklats genom det. Sedan har det varit att jobba på och ständigt utveckla oss, fortsätta vara noggranna och se till att vi inte hamnar i en ”comfort-zone”. Vi känner att vi aldrig blir fullärda, utan det finns saker vi kan utveckla och förbättra hela tiden.  

Vad tror ni var avgörande för att just ni får utmärkelsen i år?

– Jag tror det har att göra med att vi fått erfarenhet av att döma fler matcher i SSL miljö och att vi så att säga växt in i kostymen, säger Ludwig Broadhall. Robert Nordin fyller i.

– Jag tror också det har att göra med att vi är noggranna och att vi växt som ledare.

Vad vill ni säga för uppmanande ord till unga/nya domare där ute?

– Tro på det ni gör, säger Ludwig Broadhall. Robert Nordin:
– Och har kul medan in gör jobbet. Att vara domare är en väldigt bra väg in att vara en del av sporten, känna pulsen och det är ett fantastiskt roligt jobb, där vi också på ett sätt kan påverka vår sport.

Övriga nominerade domarpar i damernas SSL:
Jörgen Andersson/Olle Eliasson 
Daniel Larsson/Amir Zilic

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-04-23, kl 11:21