Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ansökan har öppnat till årets Guldsteget för tränare

Guldsteget för tränare erbjuds under säsongen 22/23 till en liten grupp tränare, 3–4 personer. Utbildningen är för dig som vill utbildas och utvecklas som tränare men även verka och bidra nära herrlandslaget och Svensk Innebandy. Utbildningen är ett ettårigt engagemang för dig som har ambitionen att verka som tränare på högsta nivå. 

Du som antas får en fördjupad utbildning i landslagets spelidé, ledarskap och psykologi, för att tillsammans med de andra deltagarna kunna utföra uppgifter kopplade till före, under och efter VM. Du handleds av förbundskaptenerna för herrlandslaget och bidrar också konkret till herrlandslaget under säsongen. 

Deltagarna i Guldsteget för tränare träffas under ett par fysiska träffar samt flera digitala träffar. Slutredovisning av både VM-analys och personlig utvecklingsresa sker vid den sista träffen på Svenska Cupen-finalerna i februari 2023. 

Du är på plats under slutspelet i VM i Schweiz där du bistår ledarstaben och arvoderas för ditt arbete. Kunskaps- och erfarenhetsutbyte är en central del i Guldsteget för tränare. Efter genomförd VM-analys får du möjlighet att tillsammans med förbundskaptenerna reflektera över ditt eget tränarskap, vad du har fått med dig från året som har gått och din egen väg framåt i innebandyn. 

Du erhåller även ett intyg som redogör för din insats, den utbildning du har genomfört och de moment som du har avklarat. 

Innehåll i utbildningen 
Utbildningen innehåller både digitala och fysiska träffar. De digitala träffarna bokas in i samråd mellan deltagare och förbundskaptener. 
 
23 maj: digital uppstart (1h). 

3 juni: digital träff (1h). 

13 juni: fysisk träff, Idrottens Hus, Stockholm 

26 augusti: fysisk träff, Idrottens Hus, Stockholm. 

10–14 november: VM, Schweiz 

Februari 2023: Svenska Cupen finalerna, avslut och redovisning VM-analys 

Vem kan söka? 
Vi söker ledare som är på elitnivå och som brinner för innebandyns utveckling på just den nivån. Du ska vara engagerad, passionerad samt drivas av utveckling i ditt eget ledarskap. Du ska också vara villig att dela dina egna erfarenheter och kunskaper med andra. 
Elitmeriter, resultatmeriter och tidigare utbildning ska vävas in i ansökan. Viljan att vara behjälplig för att vinna VM-guld till Sverige är också en urvalsgrund. 

Uppgifter 
Deltagare i Guldsteget för tränare är centrala i att stötta landslagsledningen och förbundskaptenerna under året med:  

- Scouting 
- Analys 
- VM-arbete 
- Statistik 

För att kunna genomföra uppgifterna förväntas deltagarna vara på plats vids VM-turneringen. Detta bekostas av Svenska Innebandyförbundet. Deltagarna kan även tillfrågas att delta vid landslagssamlingar för att stötta landslagsledningen vid behov samt som ledare vid samlingar för Guldsteget för spelare. 

Handledning 
Deltagare har löpande kontakt med förbundskaptenerna och andra i landslagsledningen för att kunna genomföra sitt uppdrag. Även utbildningsansvarig och elit- och landslagschef finns som resurser under utbildningens gång. Under året hålls avstämningar med deltagarna för att följa upp och handleda arbetet. 
 
Ansökan
Ansök ska vara inskickad senast den 26/4 genom att ha fyllt i och skickat detta dokument.
Mejla ansökan till andrea.hjelmaker@innebandy.se med rubrikraden: Ansökan till Guldsteget för tränare

Om du har frågor om Guldsteget för tränare, kontakta: 
Andrea Hjelmåker, utbildningsansvarig Svensk Innebandy, tel: 076-010 73 54.  

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-08, kl 10:07