Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Anmäl dig till Svensk Innebandys jämställdhetsdag

Nu är det möjligt – för dig inom en förening eller distriktsförbund – att anmäla sig till Svensk Innebandys jämställdhetsdag den 18 juni. En lärorik och inspirerande dag med fokus på jämställdhet från olika perspektiv.
Varför är jämställdhet viktigt inom idrott? Vad finns det för fördelar med att vara en jämställd styrelse? Hur kan vi skapa jämlika förutsättningar för flickor och pojkar inom innebandyn? 
Dessa är några av frågorna som berörs under dagen när vi tillsammans får ta del av lärorika föreläsningar, inspirerande föreningsexempel och varandras erfarenheter och tankar. 
 
Vi välkomnar dig som på något sätt engagerar dig i en innebandyförening på organisationsnivå. Det kan vara som förtroendevald, barn- och ungdomsansvarig, medlem i kommitté eller annan organisationsledarroll. Vi välkomnar också förtroendevalda och anställda på distriktsförbund. Då jämställdhet är något som berör alla hoppas vi att både män och kvinnor deltar. 
 
Det här är hållpunkter och ämnena under dagen: 
• Svenska Innebandy – Så här jobbar vi med jämställdhet 
• Musse Hasselvall – Musse, ett bra dåligt exempel 
• Föreningsexempel – Pixbo IBF och Kristinehamns IBF berättar om sitt arbete med jämställdhet 
• Make Equal – Så kan idrotten bidra till ett mer jämställt samhälle - för idrotten, utövarnas och i slutändan allas bästa!

Förutom föreläsningar, föreningsexempel och erfarenhetsutbyte bjuds det på fika och lunch.
 
Den här dagen hör ihop med de digitala föreläsningar som erbjudits under säsong 21/22. Vi har under hösten, vintern och våren lyft ämnen inom två teman, motion och normer. Nu är det dags för ett tredje tema, jämställdhet, men istället för att fortsätta på det digitala spåret tar vi tillfället i akt att ses på riktigt.  
 
Info: 
Datum: Lördag den 18:e juni 
Tid: 10-16.00 
Plats: Scandic Continental, Vasagatan 22, 111 20 Stockholm 
Kostnad: Deltagande är kostnadsfritt, resa och eventuellt boende subventioneras med upp till 1500 kr/deltagare via Projektstöd IF, söks på IdrottOnline i efterhand  
 
Anmäl dig här
Antal platser är begränsade så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-06-02, kl 13:33