Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

870 000 kronor till ungdomsinnebandyn via Gräsroten

För sjunde året i rad betalar Gräsroten ut pengar till ungdomsidrotten, den här gången kommer anslutna innebandyföreningar få drygt 870 000 kronor att dela på.   

- Det var en självklarhet för oss, som både tekniskt och organisatoriskt har möjligheten, att göra en förskottsutbetalning av Gräsroten, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel.  

Varje år betalar Svenska Spel ut pengar genom Gräsroten till Sveriges idrottsföreningar. Utbetalningen brukar i vanliga fall ske i november men på grund av det ansträngda ekonomiska läget som idrottssverige just nu upplever, till följd av coronaviruset har Svenska Spel valt att agera och delar ut 20 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Innebandyn får 872 782 kronor som de 515 innebandyföreningar som är anslutna till Gräsroten kommer att få dela på.   

- Vi vet att många föreningar redan i normala fall vrider och vänder på varje krona, och under denna samhällskris blir den ekonomiska situationen ännu tuffare för idrottssverige. Därför var det en självklarhet för oss, när vi både tekniskt och organisatoriskt har möjligheten, att göra en förskottsutbetalning av Gräsroten. Detta löser så klart inte alla problem, men vi hoppas att förskottsutbetalningen hjälper en bit på vägen, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel.  

Kais Mora IF är den förening som får mest pengar, 19 231 kronor, följt av AIK IBF som får 16 467 kronor och Endre IF som får 12 979 kronor. Se hela listan här. 

De 20 miljoner som delas ut i förskottsutbetalningen kommer att betalas ut 6 maj och avräknas från ordinarie utbetalning i november.  

Om Gräsroten 2020 och förskottsutbetalningen
Svenska Spel har en nära koppling till idrotten och har under årens lopp försökt att takta idrottens utmaningar. De ser nu att många föreningar har det svårt på grund av situationen som vi befinner oss i och därför har de beslutat att göra en förskottsutbetalning i Gräsroten, som kommer att avräknas från ordinarie utbetalning i höst. Det är kunderna i AB Svenska Spel och Svenska Spel Sport & Casino AB som bestämmer vilka idrottsföreningar som får pengar. Som kund i respektive bolag kan du välja att stödja tre favoritföreningar i Gräsroten. Enbart föreningar vars intjänade poäng som mellan 1 oktober och 31 mars resulterar i över 1 000 kronor kommer tilldelas pengar i denna förskottsutbetalning. Når en förenings intjänade poäng inte upp till 1 000 kronor kommer denna att behålla sina poäng fram till ordinarie utbetalning i höst. 

Läs mer om Gräsroten.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56