Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

20 spelare uttagna till Guldsteget

20 spelare är uttagna till Guldsteget, Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram. Här presenteras samtliga.

Guldsteget är ett kompletterande verktyg till klubbarnas arbete att överbrygga glappet mellan U19-landslaget och A-landslaget.

Projektet, som är inne på sitt fjärde år, är för spelare i åldern 19–23 år som har stora ambitioner och mål med sin innebandy och som bedöms ha potential att nå seniorlandslagsspel i framtiden. Spelarna får själva ansöka om att komma med i programmet.

- Inför säsongens upplaga har det varit väldigt många sökande. 38 spelare (på damsidan) har sökt de 10 platser som finns, så det har varit tuff konkurrens om platserna vilket visar på att intresset är stort och att många vill vara med. Det är superkul, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson, som är ansvarig för de uttagna damspelarna.

- Det är en kombination av det inre drivet som vi strävar efter och en potential att bli nästa A-landslagsspelare. Tittar vi på herrsidan var det hård konkurrens bland dem som sökte. Många som sökte var dem som gjorde skillnad i SM-slutspelet. Det var inget enkelt jobb att gallra, säger herrlandslagets Mikael Hill, som är ansvarig för de uttagna herrspelarna.

Projektet ämnar stärka det individuella stödet till spelaren efter dennes behov. Det handlar om ökad kunskap och motivationsfaktorer för att hjälpa spelaren mot sin fulla potential.

- Hälften av dem som är uttagna är kvar sedan förra säsongen och man får maximalt vara med i två år. De är på rätt väg till landslaget. Alla uttagna är potentiella landslagsspelare, säger Åsa Karlsson.

- Vi kommer att prata om vägen till landslaget, vad förbundskaptenerna har för förväntningar och vad spelarna själva kan förvänta sig när de har tagit klivet, säger Mikael Hill.

Den första samlingen med spelarna genomförs i Uppsala 20-21 maj. Då väntar träningar, målvaktsfokus, idrottspsykologi och individuella samtal där man bygger upp säsongens utvecklingspunkter.

Läs mer om Guldsteget.

Uttagna spelare

Herr
Alexander Hedlund, IBK Dalen
Anton Birgersson, Warberg IC
Anton Åkerlund, IBK Dalen
Daniel Sonidsson, IBK Dalen
Emil Lundmark, IBF Falun
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Oskar Malmgren, Mullsjö AIS
Otto Weidman, Jönköpings IK
Viktor Kastengren, Växjö IBK
Viktor Nystedt , IBK Dalen

Dam
Amanda Berggren, Karlstad IBF
Andrea Envall, Warberg IC
Cajsa Elm, Jönköpings IK
Emelie Fällman, IKSU
Felicia Forsmark, Västerås Rönnby IBK
Hanna Garman, Västerås Rönnby IBK
Klara Loneberg, Pixbo Wallenstam IBK
Linnéa Wilhelmsson, Pixbo Wallenstam IBK
Therese Gustafsson, Västerås Rönnby IBK
Tova Eriksson, IKSU

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55