Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

2,1 miljoner kronor till ungdomsinnebandyn via Gräsroten

2 145 528 kronor – så mycket får ungdomsinnebandyn i Sverige när Svenska Spel delar ut årets pengar från Gräsroten. Totalt får 698 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 37 422 supportrar.

Den förening som får mest är Frötuna IBF med 35 687 kronor, följt av KAIS Mora IF som får 30 978 kronor och Olofströms IBK som får 29 725 kronor. Se hela listan.

– Innebandysverige är fullt av föreningar som bidrar till att barn och ungdomar kommer i rörelse, lär sig vikten av lagarbete och allas lika värde. För dem är pengarna från Svenska Spel och Gräsroten ett viktigt tillskott för att bedriva och utveckla sina verksamheter, så att fler tjejer och killar får möjlighet att uppleva glädjen som idrotten ger, säger Åsa “Kotten” Karlsson, förbundskapten för damlandslaget, som själv har sin moderförening IBK Lockerud Mariestad som favoritförening i Gräsroten.

Det är sjätte året i rad som Svenska Spel via Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– De här 50 miljoner kronorna omvandlas till ren och skär glädje för idrottande barn och ungdomar i Sverige. Tack vare Svenska Spels Gräsroten ges fler barn och ungdomar möjligheten att utöva sin favoritidrott och fler får därav möjligheten att uppleva den gemenskap och glädje som frodas inom idrotten, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Enligt en undersökning* bland föreningarna i landet svarar 56 procent att de med hjälp av pengarna från Gräsroten får möjligheten att uträtta något som inte annars hade varit möjligt. Det som pengarna främst används till är utrustning, utbildning, cuper och tävlingar.

– Äntligen är det dags igen. Svenska Spel vet hur hårt idrottsföreningar runt om i Sverige kämpar för att barn och ungdomar ska få utöva sina favorit idrotter, så det är med glädje vi delar ut dessa 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Att Gräsroten växer, både vad gäller föreningar och supportrar, visar hur omtyckt och uppskattat initiativet är i idrottssverige, säger Marie Loob, tillförordnad VD på Svenska Spel.

Om Gräsroten
Gräsroten är ett initiativ där Svenska Spel årligen delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningslivet i Sverige. Det är Svenska Spels kunder som helt och hållet bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna genom att ansluta sig till Gräsroten och välja upp till tre favoritföreningar. I år har 504 281 personer sett till att 8 361 föreningar inom 71 idrotter får ta del av pengarna. Utöver de 50 miljoner kronor som kunderna fördelar får även samtliga anslutna föreningar ett garantibelopp från Svenska Spel på 1 000 kronor. Det gör att den totala utbetalningen i år landar på cirka 58,3 miljoner kronor. Mer information om Gräsroten finns här.

* Samtliga Gräsrotenföreningar som erhållit en Gräsrotenutbetalning på 10 000 kronor eller mer 2017 har ingått i urvalet i undersökningen. 671 har svarat på undersökningen vilket gav en svarsfrekvens på 60%.

Foto: TT

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55