Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

100:e landskampen för Krantz - "Otroligt mäktigt"

När Isabell Krantz i dag klev in på planen mot Frankrike gjorde hon sitt 100:e uppträdande i blågult. En bedrift bara tre andra damspelare har gjort.
- Det är otroligt mäktigt att ha representerat Sverige under en så lång tid, säger hon.

Karolina Widar, Hermine Dahlerus, Josefina Eiremo – och nu Isabell Krantz. ”Krattan” blev den fjärde damspelaren i landslaget att nå 100 landskamper. Mot Frankrike blev hon hyllad före matchen och fick också, dagen till ära, bära kaptensbindeln.

- Det är otroligt mäktigt att ha representerat Sverige under en så lång tid. Jag är en spelare som bjuder mycket på mig själv i laget. När det väl gäller är jag offensiv och kör, säger hon.

Backgiganten var med redan i VM 2007 i Danmark, och har efter det spelat fem världsmästerskap. Senast var hon med och tog VM-guld i Slovakien 2017. Men hon är inte nöjd med det. Om hon spelar alla landskamper inkluderat VM i Schweiz i december kommer hon upp i 111 stycken – vilket skulle göra henne främst genom tiderna.

- Antingen blir det ett år och då blir det den sista säsongen. Eller så blir det här den sista säsongen. Men det hade varit riktigt mäktigt, så klart, säger hon.

Sveriges assisterande förbundskapten, Karolina Widar, spelade VM 2007 när Krantz gjorde sitt första mästerskap. Widar är den spelare som har gjort flest landskamper genom tiderna på damsidan, 108 stycken. Men hon har inget emot om Krantz går om i den tabellen i VM i Schweiz.

- Jag tycker att det är häftigt. Man ska uppmuntra alla tjejer att spela så länge som möjligt. Då får hon gärna slå det rekordet. Jag tycker att hon är så bra att hon ska fortsätta. Jag vill att hon slår rekordet, säger Widar.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55