Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

100 dagar kvar till VM

Med 100 dagar kvar till VM i finska Hartwall arena är förberedelserna i full gång för herrlandslaget. Under nästa vecka 1-6 september åker truppen till Växjö för säsongens första läger inför det stora målet VM som spelas 4-12 december.

– Det är jätteviktiga dagar för oss där det gäller att alla är fokuserade från första till sista passet, säger Mikael Hill, förbundskapten för herrlandslaget.

För en vecka sedan togs truppen till herrlandslagets läger ut, en trupp som till stor del liknar den som varit med länge under resan mot mästerskapet.

– Det är till stor del en grupp spelare som vi jobbat mycket med och som vi lärt känna under åren. Några har varit med i många år och några är lite färskare. I stort så är det spelare som vi haft i gruppen sedan jag blev förbundskapten 2017. Några debuterade redan under Euro Floorball Tour i Åbo såsom Casper Backby och Måns Parsjö-Tegnér, så det är spelare som vi har haft koll på ganska länge nu. Sedan har det ju tillkommit några nya under resans gång och som är lite färskare i dom här sammanhangen såsom Emil Nilsen och Hampus Ahrén, säger Hill.

Under sex dagar kommer landslaget att träffas för att slipa på detaljer och spelet i stort. Ett viktigt läger efter att lägret som skulle varit i Visby i maj blev inställt, men förbundskaptenen är inte orolig.

– Jag är relativt trygg i att vi den dag som VM startar kommer ha det vi behöver på plats. Men med det sagt så kommer vi ha höga förväntningar på oss själva som stab men också på spelarna att vi alla levererar under de här dagarna som vi är i Växjö. Det är jätteviktiga dagar där det gäller att alla är fokuserade från första till sista passet, så vi kan inte åka ner dit och springa av några träningar det har vi inte tid med, säger han och fortsätter:

– Vi i staben kommer samlas dagen innan och ha aktiviteter innan spelarna kommer. Vi kommer bland annat ha ett pass med Sofie Andersson som är vår idrottspsykolog för att arbeta med de bitarna. Hon kommer även jobba med spelarna under veckans gång. Vi försöker vara så noggranna som vi kan, med förberedelserna och de lärdomarna som vi fick i Prag för två år sedan.

Under lägret kommer det stora fokuset vara på spelet då det var länge sedan som gruppen träffades och träna tillsammans. Men det kommer även vara fokus på att jobba med gruppen.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56