Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

10 000 kr till innebandyföreningar, för att få fler i rörelse

Herrlandslaget samlades i Västerås för ett läger 20-23 maj. Truppen med 33 spelare är VM-aktuella spelare som siktar på att ta en plats i det slutgiltiga laget till världsmästerskapet i Helsingfors i december.

Men något vanligt läger med endast träningar blev det inte. I stället väntade tre matcher mellan ”Lag Nord” och ”Lag Syd”. Matcherna har visats på SportExpressen Play.

Tillsammans med våra partners Riksidrottsförbundet och Svenska Spels koncept ”Tillsammans för fler i rörelse” delades Heja-priset ut till helgens bästa spelare i varje lag. Priset innebär 5000 kr till spelarens moderförening.

- Vi inom innebandyn värnar om att så många som möjligt ska röra på sig. Vi jobbar med att fram nya spelformer och andra koncept för att få fler i rörelse och att kunna ge olika individer möjligheten att spela innebandy utifrån sina förutsättningar därför är Hejapriset viktiga medel för föreningsverksamhet, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Vinnande lag efter dessa tre matcher var Lag Nord med 2-1 i matcher.

Bästa spelare i Lag Nord

Tobias Gustafsson, Storvreta IBK, moderförening Hölö/Mörkö IF

-Fint av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel att ge ut pengar som förhoppningsvis kan komma till nytta. Det är det minsta jag kan ge tillbaka till min moderförening.

Bästa spelare i Lag Syd

Emil Nilsen, Jönköpings IK (IBF Falun 2021/22) moderförening Fagerhult Habo IB

- Det var ett jättefint initiativ av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel att man fick ge tillbaka till vald förening. De har ju bidragit stort till att man står här idag. Så det är jättekul att kunna bidraga med något tillbaka.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-05-27, kl 08:00