Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svensk Innebandy inleder samarbete med Make Equal

Under hösten inleder Svensk Innebandy ett samarbete tillsammans med Make Equal där syftet är att göra innebandyn mer jämlik. Totalt hålls sex utbildningstillfällen där personal från Svensk Innebandy deltar.

Syftet med samarbetet mellan Svensk Innebandy och Make Equal är att göra innebandyn mer jämlik. Svensk Innebandy vill vara en sport för alla. För att bli det behövs kunskapen kring jämlikhet, inkludering och normmedvetenhet bland personalen inom Svensk Innebandy ökas. 

– Det handlar om att skapa reflektion och öka medvetenheten hos oss själva, vår organisation, arbetsplats och verksamhet så att alla tar ett större ansvar genom att verka för att utveckla innebandyn, samt erbjuda ett bredare och mer inkluderande verksamhetsutbud, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare på Svensk Innebandy. 

– Vi på Make Equal samarbetar med alla möjliga verksamheter, inom både offentlig och privat sektor. Att återigen se hur idrottsrörelsen är med och tar ansvar för att driva utvecklingen framåt ser vi som oerhört positivt. Sen på ett personligt plan, uppväxt med innebandyklubba i handen sedan barnsben är det såklart också kul att få göra det med just Svenska Innebandyförbundet, säger Johan Pettersson, jämlikhetskonsult på Make Equal. 

Den femte september hölls den första Make Equal-träffen där över 100 aktiva inom innebandyn deltog. Läs mer här. 

Samarbetet mellan Svensk Innebandy och Make Equal är en del av de återstartssatsningar som bedrivs inom Svensk Innebandy.